Сергій Власенко: Урядовий проект держбюджету не має нічого спільного з децентралізацією

Внесений Кабінетом Міністрів проект Державного бюджету на 2016 рік не має нічого спільного з децентралізацією та навпаки – централізує фінансові потоки, позбавляючи органи місцевого самоврядування будь-якої можливості розвиватися.

Про такий висновок Комітету Верховної Ради України з питань держбудівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування повідомив сьогодні голова комітету, народний депутат від «Батьківщини» Сергій Власенко під час  засідання Погоджувальної ради керівників парламентський фракцій та комітетів.

«На засіданні комітету ми розглянули внесений урядом проект державного бюджету. І за наслідками засідання комітету практично одностайно дійшли висновку, що в такому вигляді, як цей проект бюджету внесений, він не має нічого спільного ні з децентралізацією, ні з нормальним фінансуванням місцевого самоврядування», – зазначив він.

За словами голови профільного комітету, урядовий проект навпаки централізує фінансові потоки, позбавляючи органи місцевого самоврядування будь-якої можливості розвиватися.

Сергій Власенко наголосив, що відповідний документ не підтримує ідеологію децентралізації: «До речі, це був змушений визнати і представник Кабінету Міністрів, який був присутній на нашому засіданні».

Календар новин

Останні новини

Фото дня

Відео дня

Пряма мова