Сергій Власенко: Мета Порошенка – підкорити собі судову систему

Метою судової реформи була необхідність поставити судову систему під контроль, а не створити чесний і справедливий суд, який би виносив законні рішення.

Про це заявив народний депутат від «Батьківщини» Сергій Власенко в інтерв’ю Українським Новинам, коментуючи останні соціологічні дослідження, за якими 68% громадян вважають судову реформу провальною.

«Якщо люди говорять, що вони не довіряють судовій системі тотально, то про які зміни може йти мова? Не було мети створити чесний і справедливий суд, а була необхідність поставити судову систему під контроль. Якщо в Україні існують два Верховні суди, то про який позитив ми можемо говорити?» – сказав він.

Власенко додав, що, на жаль, те, що було запропоновано і те, що було реалізовано, судовою реформою ніяк не назвеш.

«Пам’ятаєте жарт про морських свинок, які не мають ніякого відношення ні до моря, ні до свиней. Це те ж саме. Те, що було реалізовано, не можна назвати судовою реформою. Яка мета будь-яких змін, які можна назвати реформою? Мета – це наближення правосуддя до громадянам і щоб громадяни почали відчувати, що суди виносять чесні і справедливі рішення і щоб була довіра судовій системі. На жаль, люди сприймають те, що відбувається в судовій системі, абсолютно по-іншому. З різних причин», – вважає парламентар.

Сергій Власенко наголосив, що судову реформу негативно сприймають не тільки звичайні громадяни, а й політики, які перебувають при владі.

«Згадайте, скільки у нас було подібних судових реформ. Був ухвалений закон «Про справедливий суд», метою якого було переформатувати Вищу раду юстиції і поставити її під тотальний контроль Порошенка. Потім нам говорили: давайте приймемо зміни до Конституції, давайте приймемо кодекси, потім щось ще. А тоді генпрокурор, який на момент прийняття цих всіх законів був керівником фракції БПП, вийшов і сказав, що в країні немає жодного чесного і незалежного суду, тому як генпрокурор не може показати результат», – обурився представник «Батьківщини».

На його переконання, президент Порошенко не ставив за мету створення системи, яка б декларувала чесні і неупереджені, законні, обґрунтовані і справедливі судові рішення.

«Мета Порошенка була іншою – отримати контроль над судовою гілкою владою, як це робив до нього екс-президент Віктор Янукович», – підсумував Сергій Власенко.

Календар новин

Останні новини

Фото дня

Відео дня

Пряма мова