На Чернігівщині депутати шукають кошти на реконструкцію системи водовідведення в Ніжині

Депутат Чернігівської обласної ради з фракції ВО «Батьківщина» Сергій Охонько та ще дев’ять його колег з інших політсил виступили з вимогою полагодити систему водовідведення в місті Ніжині.

Про це повідомляє прес-служба Чернігівської обласної парторганізації.

За словами Сергія Охонька, через несправну систему водовідведення на вулицях Ніжина після кожного дощу чи танення снігу вже протягом багатьох років поспіль з’являються справжні ріки.

«Вода з центральної частини вулиць практично не сходить. Як наслідок – підмиваються житлові споруди. Посеред вулиці постійно стоїть калюжа діаметром 70-100 м. Мешканці будинків упродовж років порушують питання стосовно підвалів панельних багатоповерхівок, які постійно затоплює», – розповів депутат від «Батьківщини».

Сергій Охонько зазначив, що на реконструкцію системи водовідведення в Ніжині потрібно 8 млн гривень.

«Три з них виділяє міський бюджет. Ще три з половиною мільйони гривень було передбачено в обласному бюджеті, а саме у фонді охорони навколишнього природного середовища. Аби врешті позбутися аварійної ситуації, Ніжину необхідно ще півтора мільйона», – сказав представник «Батьківщини».

У підсумку на останньому засіданні обласного фонду депутати звернулися до робочої групи з пропозицією збільшити суму фінансування до потрібної. Робоча група фонду прийняла це питання до розгляду.

Календар новин

Останні новини

Фото дня

Відео дня

Пряма мова