На Харківщині напали на активіста, який критикував місцеву владу

На активіста селища Ков’яги Валківського району, що на Харківщині, який входить до ініціативної групи «батьківщинівців» із захисту населення від можливої екологічної катастрофи, Сергія Почапського днями скоєно напад.

Про це повідомляє прес-служба Харківської обласної парторганізації ВО «Батьківщина».

24 серпня двоє односельчан заманили 36-річного активіста в автомобіль, вивезли на територію цвинтаря й жорстоко побили.

Керівники районного та селищного осередку «Батьківщини» переконані, що це була спроба залякати ініціативну групу, що вимагає від селищної ради інформацію про майбутнє видобування сланцевого газу на території Ков’яг.

«Днями на зборах громади ми обговорювали, які жахливі наслідки можуть спіткати жителів селища після того, як розпочнеться газовидобування. Може статися екологічна катастрофа через зміну руху підземних вод. Сергій є членом ініціативної групи, яку очолюють «батьківщинівці». На зборах він нарікав на місцеву владу, яка до сих пір не дала детальних пояснень і стала на бік підприємців-газовиків, а не своїх жителів», – розповідає голова Валківської районної парторганізації ВО «Батьківщина» Едуард Юрченко.

За його словами, зараз Сергій почувається добре, йому надали необхідну медичну допомогу.

Едуард Юрченко також зазначив, що у бік місцевих активістів неодноразово лунали погрози, проте це перша реальна спроба залякати громадян, які виступають проти видобування сланцевого газу у Ков’ягах.

Наразі справу Сергія Почапського райвідділ міліції вніс до єдиного реєстру правопорушень, а депутати районної та обласної рад взяли її під свій контроль.

Календар новин

Останні новини

Фото дня

Відео дня

Пряма мова