У США відбувся День України за участю представника «Батьківщини»

Голова Чернівецької обласної парторганізації Іван Мунтян узяв участь у Дні України в США, який відзначали українці штатів Вашингтон і Орегон у місті Портленд.

Про це повідомляє прес-служба Чернівецького обласного осередку ВО «Батьківщина».

Український день у США розпочався спільною молитвою, яку провели священики різних конфесій. Перед присутніми слово тримали мер Портленда, шеф місцевої поліції, мер Ванкувера, віце-консул Генерального консульства України в Сан-Франциско, представники місцевої української громади.

2

Очільник чернівецьких «батьківщинівців» Іван Мунтян привітав українців США з 24-річчям Незалежності України. Він висловив щиру подяку українській громаді Америки, урядовцям, а також неурядовим організаціям українців США, які надсилають гуманітарну допомогу українським військовикам і госпіталям, де лікуються учасники АТО.

Український політик розповів, що «Батьківщина» з перших днів військової російської агресії передала свої офіси під волонтерські центри.

Сюрпризом для американських українців стало звернення лідера партії Юлії Тимошенко, яке зачитав Іван Мунтян.

«Те, що зараз відбувається в Криму та на Сході України, це не просто конфлікт України та Росії, це військова агресія тоталітарного минулого проти сучасної демократичної цивілізації. Тому в цій війні має перемогти не тільки Україна – має перемогти весь демократичний світ», – ідеться в листі Юлії Тимошенко до української діаспори.

Перебуваючи в США, голова Чернівецької «Батьківщини» зустрівся з президентом Української федеральної кредитної спілки Василем Корнилом і домовився про фінансування спільних проектів в Україні.

Іван Мунтян також поспілкувався з лідерами церков і бізнесменами, які зацікавлені у співпраці з Україною.

Календар новин

Останні новини

Фото дня

Відео дня

Пряма мова