На Харківщині «Батьківщина» опікується проблемами дрібних молочних господарств

Депутати й партійці ВО «Батьківщина» у Харківській області захищають інтереси господарників дрібних молочних підприємств.

Про це повідомляє прес-служба Харківської обласної парторганізації.

На прохання мешканців Первомайського району, що на Харківщині, голова депутатської фракції ВО «Батьківщина» у Харківській облараді Микола Бакшеєв звернувся до правоохоронних органів зі скаргою на підприємця, який закуповує молоко в селах. Жителі району нарікають на одного з посередників, який тривалий час скуповував у них молоко, проте нічого не платив і за їхніми підрахунками заборгував понад сто тисяч гривень.

«Більше двадцять разів закупівельник приїздив до господарів і пропонував купити молоко. Обіцяв віддати гроші наступним разом. Але, починаючи з 2012 року, так і не заплатив нічого», – розповів Микола Бакшеєв.

Цей випадок є одним із багатьох конфліктів поміж молокопереробними підприємствами й дрібними господарствами.

Також до районних приймалень партії звертаються люди через надто низьку ціну на закупівлю молока.

«Молоко в селах скуповують за ціною 2,5-4 гривні за літр. Підприємці відмовляються піднімати ціну, хоча власники корів скаржаться, що навіть літр води в пляшці коштує дорожче», – зазначила Людмила Лаврова, голова Сахновщинського районного партосередку ВО «Батьківщина».

Щоб не допустити заборгування дрібним господарствам, «батьківщинівці» складають колективні листи до районних держадміністрацій, щоб змусити закупівельників молока укласти договір безпосередньо з власниками корів. У документах потрібно описати всі умови договору й надалі вимагати вчасну оплату за здану молочну продукцію.

Голова Лозівського районного партосередку ВО «Батьківщина» Максим Інкін вважає, що райдержадміністрація має вирішити цю проблему та зобов’язати обидві сторони працювати в юридичному полі.

Календар новин

Останні новини

Фото дня

Відео дня

Пряма мова