Іван Крулько: Ми повинні втілити в життя всі принципи Революції Гідності

Принципи, з якими Герої Небесної сотні йшли обороняти Майдан, мають бути реально втіленими в Україні.

 

Про це сказав сьогодні під час відкриття пам’ятної дошки Герою Небесної сотні Андрію Мовчану у школі № 73 м. Києва ініціатор акції, депутат від фракції «Батьківщина» та голова «Батьківщини Молодої» Іван Крулько.

«Рік назад ми з «Батьківщиною Молодою» в Києві почали реалізовувати задум, щоб на усіх школах України, де навчалися Герої Небесної сотні, з’явилися пам’ятні дошки на честь Героїв. Символічно, що проїхавши Україною, сьогодні ми завершуємо цей задум також в Києві», – зазначив він.

Як наголосив народний депутат, пам’ять про Героїв Небесної сотні тільки починає жити в Україні.

«Це люди, які почали боротися за справедливість, проти неправди, які хотіли, щоб Україна почала змінюватися», – сказав Іван Крулько. – Наше з вами завдання, щоб ті задуми, з якими Герої Небесної сотні йшли обороняти Майдан, свої принципи, реально втілювалися в життя у нашій країні».

Він зазначив, що у столичних школах «Батьківщина Молода» уже відкрито три меморіальні дошки Героям Небесної Сотні, також дошки дошки вже встановлено у Вінниці, Черкасах, Дніпропетровську, Львові та Івано-Франківську.

У свою чергу, депутат Київради, голова Київської міської організації «Батьківщини» Володимир Бондаренко зазначив, що Київ вніс глобальний внесок у перемогу Революції Гідності.

«Найстрашніший, найважчий внесок – це життя молодих людей. Пам’ять про них має залишитися в душах та серцях українців на багато віків. Тому ця меморіальна дошка – лише матеріальне нагадування про ті події, які робили нас самостійною, вільною державою», – зазначив він.

Нагадаємо, що 21 квітня 2014 року Голова фракції «Батьківщина» Юлія Тимошенко взяла участь у відкритті пам’ятної дошки у Дніпропетровську на будинку школи, в якій навчався Герой Небесної сотні Сергій Нігоян.

 

 

Календар новин

Останні новини

Фото дня

Відео дня

Пряма мова