На Буковині «Батьківщина» вимагає привести тарифи на приміські перевезення до норми

Депутат Чернівецької облради від фракції «За Батьківщину» Світлана Фочук стала на захист земляків, які користуються послугами приміських маршруток на відрізку шляху Чернівці – Кам’яна.

Як повідомляє прес-служба обласного осередку ВО «Батьківщина», депутат на звернення пасажирів вимагає провести новий конкурс на перевізницький маршрут, а на період до конкурсу – знайти тимчасового перевізника.

Мешканці приміського села Кам’яна на Сторожинеччині вже давно скаржаться на транспортні проблеми. Частина автобусів – переобладнані на пасажирські з вантажних, квитків за проїзд водії не видають, пільговиків возять за повну плату, вартість проїзду встановлюють на власний розсуд, кінцеву зупинку визначили в місці, забороненому правилами дорожнього руху.

«Головне, чого вимагають мешканці Кам’яної, і це зафіксовано протоколом зборів села, – привести тариф на перевезення до норми, – каже Світлана Фочук. – Плутанина в документах дає змогу перевізнику завищувати вартість проїзду. З пасажирів беруть плату як за проїзд більше 10 км, хоча насправді кілометраж менший. І йдеться не про копійки».

За словами депутата, проїзд до 10 км має коштувати, згідно з тарифною сіткою, 3,75 грн., а кам’янчани платять 7 грн. незалежно від місця висадки.

«Три гривні переплати щодня тільки в один кінець – це 350-450 грн. на родину з чотирьох осіб, які в будні дістаються до міста на роботу чи навчання. У нинішній скрутний час – це чимала сума для сім’ї», – наголошує Світлана Фочук.

На депутатське звернення Чернівецька ОДА вже провела комісійне обстеження маршруту Чернівці – Кам’яна, щоб визначити кілометраж.

Через розбіжності в кілометражі управління інфраструктури ОДА обіцяє провести повторне комісійне обстеження дороги. Влада до наступного конкурсу, який заплановано вже на вересень цього року, зобов’язалася внести зміни до паспорта маршруту й визначити місця додаткових зупинок. На вересневому конкурсі комісія зверне особливу увагу на ціну проїзду.

Календар новин

Останні новини

Фото дня

Відео дня

Пряма мова