Харківська «Батьківщина» провела форуми освітян і медиків

На Харківщині відбулася низка галузевих форумів з обговорення проекту держбюджету на 2017 рік, ініційованих «Батьківщиною».

Як повідомляє прес-служба Харківського обласного партосередку, 8 жовтня в регіоні пройшли форуми освітян і медпрацівників.

Освітяни скаржилися на суттєве скорочення мережі шкіл та ПТУ, ускладнення доступу мешканців села до отримання загальної середньої освіти, зниження заробітної плати в освітній галузі порівняно з іншими сферами та на спробу перекласти частину видатків з фінансування середньої та профтехосвіти з державного бюджету на місцеві.

Изображение 003

Учасники форуму освітян вимагають від влади забезпечити видатки держбюджету на фінансування освіти на рівні поточного року з урахуванням прогнозного показника інфляції на наступний рік, збільшити заробітні плати вчителів та передбачити кошти на виплату заборгованостей із зарплат та стипендій за попередні роки.

Не менше проблем мають представники галузі охорони здоров’я. Учасники медичного форуму звернулися до Кабміну, парламенту та президента України з вимогами не допустити скорочення мережі медичних закладів, забезпечити гідні умови праці та життя молодим фахівцям, відновити пільги на комунальні послуги для лікарів у сільській місцевості та ухвалити закон «Про автономію медицини».

Изображение 022

«Права громадян на доступну освіту та медичну допомогу закріплені в Конституції України. Влада повинна дотримуватися цих вимог, адже від цього залежить майбутнє нашої нації», – підсумував перший заступник голови Харківської обласної парторганізації ВО «Батьківщина» Андрій Шевчук.

Календар новин

Останні новини

Фото дня

Відео дня

Пряма мова