На Харківщині «батьківщинівець» продовжує боротьбу за землі аграрного коледжу

Колектив Липковатівського аграрного коледжу, що на Харківщині, переобрав директором закладу депутата обласної ради від «Батьківщини» Миколу Таркана, який успішно очолює коледж протягом майже 20 років.

Про це повідомляє прес-служба Харківського обласного партосередку.

«У нашому коледжі людина не лише здобуває професію, а й отримує практичні навички з обраної спеціальності», – зазначає Микола Таркан.

За його словами, успішній роботі закладу останнім часом заважають чиновники Держземагентства: вже майже два роки триває боротьба педколективу з рейдерами за повернення землі коледжу.

«У 2014 році обласне управління Держземагентства незаконно уклало з фермерами декілька договорів оренди цих земель. Через суди ми повернули вже 2300 га орної землі, і ще 1347 га лишається у приватній власності. Ці угіддя більше півстоліття належали коледжу, де майбутні агрономи відпрацьовували практичні навички», – розповів Микола Таркан.

На захист майнових прав освітнього закладу виступили народні депутати від «Батьківщини».

Довідково. Липковатівський аграрний коледж знаходиться в Нововодолазькому районі Харківської області. Навчальному закладові – 115 років. Він навчає студентів за напрямами сільського господарства: агроном, зоотехнік, ветеринарний фельдшер та аграрний менеджмент. Коледж є реальною виробничою базою для проведення навчально-виробничої практики студентів усіх аграрних ВНЗ Харківщини.

Календар новин

Останні новини

Фото дня

Відео дня

Пряма мова