Сільські та селищні голови Харківщини взяли участь у нараді на Полтавщині

Очільники сіл та селищ Харківської області, обрані від ВО «Батьківщина», побували на навчаннях та зустрілися з лідером партії Юлією Тимошенко.

Як зазначає прес-служба Харківської обласної партійної організації, «батьківщинівці» побували в містечку Пирятин, де команда полтавських однопартійців організувала інформаційну сесію, присвячену децентралізації та можливостям грантування малих громад.

«Дуже вдячна полтавчанам, які розповіли про свій досвід реалізації європейських програм. Цей досвід реально перейняти й для Харківщини», – сказала голова сільради Ватутіного Нововодолазького району «батьківщинівка» Наталя Казакова, яку на місцевих виборах вперше обрали очільницею села.

Вона також розповіла, що разом з колегами з інших населених пунктів мала змогу обговорити розвиток сільської місцевості з лідером партії Юлією Тимошенко, а також народними депутатами «Батьківщини».

Однією з найдискусійніших тем стала реалізація реформи з децентралізації. Учасники поділилися розповідями про власне бачення та настрої своїх громад.

«Ми з ватутінцями захищаємо право не об’єднуватися в громаду, адже в нашому селі є вся необхідна інфраструктура й люди не бачать сенсу об’єднуватись з іншим селом», – додає сільська голова від «Батьківщини».

Загалом делегація «Батьківщини» з Харківщини залишилася задоволена зібранням і висловила готовність і надалі комунікувати з колегами із сусідніх областей.

Календар новин

Останні новини

Фото дня

Відео дня

Пряма мова