На Харківщині партійці протидіють зухвалій вирубці лісу

Депутати Борівської районної ради, що на Харківщині, заявляють про незаконну вирубку 330 дубів у селі Гороховатка.

Як повідомляє прес-служба Харківської обласної парторганізації, депутат-«батьківщинівець» Олег Саєнко разом із однопартійцями бореться проти несанкціонованого спилу дерев, про який замовчує місцева влада.

248104264

Селищний голова розповів депутату, що бригади з 8 чоловік уже два тижні приїжджають до лісу й випилюють багаторічні здорові дерева брусками по 70см. Документи на дозвіл вирубки лісоруби показати відмовилися.

«Днями разом із поліцією ми прибули на місце вирубки у Гороховатку. Склали заяву й вирішили винести це питання на наступне засідання райради. Дуби вирубують рівномірними брусками, їх у такому вигляді приймають меблеві фабрики», – розповів очільник Борівського партосередку «Батьківщини» депутат Олег Саєнко.

«Батьківщинівець» зазначив, що неодноразово намагався змусити райради та райдержадміністрацію вплинути на незаконне винищення лісу. Однак, місцеві можновладці не зацікавлені у вирішенні цієї проблеми.

Олег Саєнко вважає, що місцева влада не перешкоджатиме винищенню лісу, адже депутатський запит про несанкціоновану вирубку очільниця райради проігнорувала й не дозволила нікому з депутатів виступити з цього питання.

Наразі партійці Борівщини повідомляють, що на групу депутатів, які опікуються захистом лісу, почала тиснути районна влада.

«Нашій колезі, яка є заступницею голови райради, висунули необгрунтовані претензії за недостойну поведінку від комісії з питань законності та правопорядку. У планах голови райради провести позачергову сесію й поставити питання про переобрання заступника. Таке залякування на нас не подіє, адже ми все одно не дамо незаконно винищувати ліси Борівщини», – додав депутат Саєнко.

Календар новин

Останні новини

Фото дня

Відео дня

Пряма мова