У Чернівцях збирають підписи на підтримку Надії Савченко

9 березня ВО «Батьківщина» ініціювала в Чернівцях мітинг на підтримку української Героїні Надії Савченко, над якою відбувається замовне судилище в Росії.

Як повідомляє прес-служба обласної партійної організації, на Центральній площі міста упродовж дня триває збір підписів під зверненням до світової спільноти із закликом долучитися до тиску на РФ, щоб звільнити Надію Савченко та інших політв’язнів.

Оскільки день судилища над Надією Савченко збігся з днем, коли відзначають річницю народження Тараса Шевченка, промовці порівнювали роль Надії та Великого Кобзаря в утвердженні України.

«Надія Савченко мусить бути живою і вільною», – наголосив очільник Чернівецької обласної парторганізації ВО «Батьківщина», голова обласної ради Іван Мунтян.

У зверненні, під яким збирають підписи в Чернівцях, ідеться про цілковиту абсурдність звинувачень на адресу української льотчиці.

«Ми хочемо звернути увагу всієї світової спільноти на судилище, що відбувається над Надією Савченко. Це просто свавілля: українську громадянку, українського офіцера, яка виконувала свої обов’язки, яка служить в українській регулярній армії, яка діяла на українській території, яка виконувала накази командування, яка є народним депутатом України (фракція «Батьківщина»), яка користується міжнародним дипломатичним імунітетом (член делегації Парламентської Асамблеї Ради Європи) викрали з території України, вивезли до країни-агресора Росії та вже півтора роки судять, звинувачуючи в подіях, що сталися після потрапляння Надії в полон!» – сказано в документі.

Буковинці просять світове товариство допомогти врятувати українську Героїню.

Календар новин

Останні новини

Фото дня

Відео дня

Пряма мова