У Чернівцях відбувся мітинг на підтримку Надії Савченко

Представники громадських організацій Буковини ініціювали на Центральній площі Чернівців мітинг з вимогою звільнити з-під арешту українську льотчицю Надію Савченко.

Як повідомляє прес-служба Чернівецької обласної парторганізації, у мітингу взяли участь буковинські «батьківщинівці».

На акції, яка пройшла під гаслом «Волю – Надії», мікрофон був вільним, тож слово брали всі охочі. Активісти громадських організацій, бійці АТО, волонтери, представники влади й просто небайдужі буковинці підтримували Надію словом, ставили підписи під вимогою про її звільнення.

2

«Вдячний тим, хто сьогодні ініціював акцію на підтримку Надії Савченко, – наголосив під час свого виступу очільник Чернівецької обласної парторганізації ВО «Батьківщина», голова обласної ради Іван Мунтян. – Ця людина повинна бути в наших серцях і наших думках. Це символ нашої гордості й нашого патріотизму. Надія й у в’язниці бореться за нашу незалежність. Вона залишається вільною духом, а власну позицію висловлює діями потужніше за політиків і дипломатів. Надія не здасться. І Україна не здасться!»

Іван Мунтян поставив свій підпис під вимогою про звільнення Надії Савченко й закликав буковинців долучитися до ініціативи.

«Чим більше нас буде – тим голоснішою буде наша вимога, і тим імовірніше, що перед нею відступлять. Надя повинна бути живою і вільною!» – зазначив голова партосередку ВО «Батьківщина» на Буковині.

Організатори сподіваються, що зібрання на підтримку ув’язненої Надії Савченко в Чернівцях проходитимуть щодня.

Календар новин

Останні новини

Фото дня

Відео дня

Пряма мова