Буковинська «Батьківщина» налагоджує співпрацю між громадами України та Польщі

Декларацію про наміри зав’язати партнерську співпрацю підписали голова Сторожинецької РДА, що на Буковині, «батьківщинівець» Ярослав Бартош та бурмістр польського міста Андрихува Томаш Жак.

????????????????????????????????????

Як повідомляє прес-служба Чернівецької обласної парторганізації, до української делегації, що перебувала в Польщі з офіційним візитом, також входила депутат облради від «Батьківщини» Світлана Фочук, депутати місцевих рад краю та сільські голови.

За словами Ярослава Бартоша, підписання декларації про наміри – це лише перший крок, а згодом планується укласти угоду про співпрацю між Сторожинецьким районом та гміною Андрихув. Це дасть можливість залучати Сторожинецький район до проектів Європейського Союзу.

«Це історичний момент для Сторожинеччини, – зазначив Ярослав Бартош. – Відсьогодні на своїх теренах ми втілюватимемо нову філософію державного управління, взірцем якої для нас слугує Андрихув та діяльність його очільників».

Під час перебування в Польщі сторони обмінялися досвідом у сфері децентралізації, розвитку виробництва, туризму та надання соціальних послуг.

Українські посадовці й депутати відвідали підприємство водопостачання й водовідведення, виробничі підприємства, початкову школу та гімназію, пожежно-рятувальну частину й туристично-рекреаційні об’єкти.

У рамках візиту Ярослав Бартош зустрівся з Генеральним консулом України в Кракові Олегом Мандюком.

Дружні стосунки з гміною Андрихув буковинці започаткували торік. Тоді голова Сторожинецької РДА виступив перед тамтешніми депутатами, представивши район.

Календар новин

Останні новини

Фото дня

Відео дня

Пряма мова