У Чернівцях «батьківщинівці» долучилися до дискусії про утилізацію побутових відходів

Круглий стіл, присвячений утилізації сміття, відбувся в Чернівцях за участі керівництва краю, сусідніх міст та областей, народних депутатів, депутатів місцевих рад та громадських експертів. До дискусії долучився народний депутат-«батьківщинівець» Іван Крулько.

Як повідомляє прес-служба Чернівецького обласного партосередку ВО «Батьківщина», Іван Крулько презентував три законопроекти, які покликані врегулювати проблему утилізації сміття, ліквідувати 33 тисяч наявних стихійних сміттєзвалищ, оснастити обладнанням для переробки сміття 300 полігонів.

Крулько

«У Верховній Раді зареєстровані три законопроекти, ухвалення яких дозволить створити в Україні повноцінну галузь сміттєпереробки, що відповідатиме європейським стандартам, а також зміцнити енергетичну незалежність нашої держави», – сказав народний депутат.

Іван Крулько наголосив, що ці законопроекти – продовження реальної децентралізації, адже кошти від переробки сміття мають отримати саме громади.

Голова Чернівецької обласної ради «батьківщинівець» Іван Мунтян пообіцяв максимально сприяти реалізації законодавчих ініціатив, спрямованих на покращення стану навколишнього природного середовища в Україні та на Буковині зокрема.

«Неналежно врегульована на законодавчому рівні діяльність у сфері поводження з побутовими відходами тягне за собою цілу низку екологічних та соціальних проблем, які з часом загострюватимуться дедалі більше. Ці питання потребують комплексного вирішення на рівні держави. Від цього залежить збереження навколишнього середовища та, зрештою, яким ми залишимо наш край своїм дітям та онукам», – підсумував Іван Мунтян.

Календар новин

Останні новини

Фото дня

Відео дня

Пряма мова