Чернівецька облрада вимагає від уряду надати землю для потреб учасників АТО

З ініціативи фракції «Батьківщина» голова Чернівецької облради проситиме уряд про надання земельної ділянки під будівництво житла для бійців АТО.

Про це повідомляє прес-служба обласного партійного осередку.

Фракція «Батьківщина» в Чернівецькій облраді ініціювала звернення до уряду щодо виділення учасникам АТО гідної земельної ділянки в межах обласного центру для будівництва багатоквартирного будинку. Ініціативу озвучила на сесії керівник фракції «Батьківщина» Альона Гливко.

«Сьогодні АТОвцям, як правило, дають землю там, де вже ніхто не хоче брати: на окраїнах сіл і міст, – зазначила Альона Гливко. – У Чернівцях це переважно Садгора, можливості якої обмежені. Тому ми пропонуємо розглянути можливість будівництва окремого багатоквартирного будинку в Чернівцях виключно для учасників АТО. Часто, коли військовим навіть дають землю, жити в них все одно немає де, бо не мають коштів на будівництво».

Представниця «Батьківщини» розповіла, що до голови облради та депутатів звернувся очільник Великокучурівської сільської громади з приводу передачі сільській чи районній раді земель їхньої сільради, які знаходяться за межами населеного пункту. Це – 300 га, надані в постійне користування Національній академії аграрних наук, що напряму підпорядковується Кабміну. Національна аграрна академія наук відмовилася повертати землю сільській громаді.

«Дозволи будуватися на цій землі отримують тільки привілейовані члени суспільства, – наголосила Альона Гливко. – Зараз у нас привілейованими мають бути учасники АТО!»

Сесія підтримала протокольне рішення доручити голові облради подати два звернення від імені депутатів. Перше – до Кабміну щодо виділення згаданої ділянки землі під будівництво житла учасникам АТО. Друге – до Чернівецької обласної держадміністрації щодо виділення коштів з бюджету для будівництва цього багатоквартирного будинку.

Календар новин

Останні новини

Фото дня

Відео дня

Пряма мова