Буковинська «Батьківщина» молилася за мир у День пам’яті та примирення

Чернівецькі «батьківщинівці» спільно з духовенством краю провели на Соборній площі обласного центру поминальний молебень за спочилих воїнів, які поклали край нацизму в Європі, та за тих, хто загинув у війні на Сході України.

Прес-служба обласної парторганізації ВО «Батьківщина» повідомляє, що пам’ятну церемонію вів голова чернівецьких партійців Юрій Скорейко.

«Ми пишаємося, що цього року Україна пліч-о-пліч з усім демократичним світом схиляє голови в тихій і глибокій пошані перед тими, хто віддав життя задля перемоги над нацизмом та задля завершення Другої світової війни», – зазначив у своєму виступі керівник Чернівецької обласної парорганізації ВО «Батьківщина» Іван Мунтян.

Він наголосив, що вперше це свято не буде хизуванням військовою міццю, а буде «зверненням сердець до Героїв».

«На превеликий жаль, народ, який 70 років тому разом з нами був визволителем, уже понад рік влаштовує цинічні військові «паради» на Сході України й перетворився на агресора. Ми вистояли в той страшний час 1939-1945 років. Вірю, що нам не забракне сил та відповідальності вистояти й перемогти зараз», – додав Іван Мунтян.

Календар новин

Останні новини

Фото дня

Відео дня

Пряма мова