«Батьківщинівці» долучилися до лінгвістичного фестивалю «Буковинська весна»

5 травня в Чернівцях відбувся лінгвістичний фестиваль мов та культур «Буковинська весна», співорганізатором якого був загиблий на Майдані «батьківщинівець» Олександр Щербанюк. Захід присвятили його світлій пам’яті.

Як повідомляє прес-служба Чернівецької обласної парторганізації ВО «Батьківщина», до мовно-культурного свята долучилася заступник голови обласної «Батьківщини» Альона Гливко.

Свято, яке організувала обласна наукова бібліотека ім. М. Івасюка, відзначили представники всіх етнокультур Буковини. Учасники презентували абетки, мови та культури – німецьку, польську, румунську, хінді, есперанто, українську, діалекти Вижниччини.

Альоні Гливко випала честь презентувати англійську мову, яка відкрила для неї світ, дала змогу здобути гранти на безкоштовне навчання у США.

«Володіння як іноземними мовами, так і мовами земляків, з якими живеш пліч-о-пліч, – це природно, це вимога сучасності», – вважає Альона Гливко.

Англійська мова допомогла представниці «Батьківщини» й на самому фестивалі: учасники, що презентували індійську культуру, потребували перекладу, й Альона Гливко забезпечила їм порозуміння з глядачами. А молодша сестричка Альони, учениця 1-ї гімназії, презентувала на святі німецьку мову.

Календар новин

Останні новини

Фото дня

Відео дня

Пряма мова