Вадим Івченко: «Батьківщина» вимагає збільшити в бюджеті-2022 виплати на соціальні стандарти

У першому читанні «Батьківщина» за бюджет-2022 не голосувала, а до другого – подала низку правок. Саме від того, чи будуть вони враховані в цьому документі, будемо ухвалювати рішення про його підтримку.

Про це в кулуарах Верховної Ради заявив народний депутат, заступник Голови партії «Батьківщина» Вадим Івченко.

«Батьківщина» як соціально орієнтована партія подала правки, які стосуються збільшення видатків на  зростання соціальних стандартів, зокрема збільшення пенсійних виплат і субсидій, зарплат бюджетників і військовослужбовців. Бюджет у першому читанні не враховував ні боротьбу проти бідності, ні енергетичну кризу, ні пандемію! Я вже не кажу про те, що підтримку майже не отримали провідні бюджетоутворюючі галузі, такі як сільське господарство. Ми подивимось, як він змінився, і саме після цього будемо ухвалювати рішення, чи підтримуватимемо його, чи голосуватимемо проти», – підкреслив депутат.

Він також зауважив, що «Батьківщина» виступає за  те, щоб бюджет повернувся до практики підтримки людей, а не чиновників та правоохоронців.

«Надзвичайно прикро, але починаючи з 2015 року, бюджети постійно урізають соціальні стандарти. Ми вимагаємо врахувати виплати боргів медикам, освітянам, військовослужбовцям… Ми вимагаємо, щоб зараз були враховані збільшені виплати по субсидіях. Бо за таких цін на газ право на субсидії матимуть 60-70% українських громадян. Сьогодні ці цифри поки не бачимо. Але тільки за їх наявності «Батьківщина» голосуватиме за бюджет», – наголосив Вадим Івченко.

Календар новин

Останні новини

Фото дня

Відео дня

Пряма мова