Іван Крулько: Владі вже зараз треба думати, як знизити ціну на газ для бізнесу

Від країни-агресора чекати допомоги не варто. Від Росії допомога може прийти лише у вигляді танків, ракет і «зелених чоловічків». І взагалі будь-який дешевий сир буває лише в мишоловці.

Правлінню НАК «Нафтогаз», яке відправили у відставку разом із наглядовою радою, ставилось завдання  збільшити видобуток вітчизняного газу, аби гарантувати енергобезпеку України і забезпечити країну газом власного видобутку, що завжди дешевший за імпортний. Підтвердження тому – слова колишнього виконавчого директора «Нафтогазу» Отто Ватерландера, який повідомив, що видобуток 1 куба власного газу  коштує 1 грн. Але за останні два роки видобуток газу за не те, що не збільшився, а знизився і щороку падає.

Владі треба перестати спекулювати на темі, що населення і бюджетники отримають дешевший газ. Бо бізнес, який отримає газ вище 40 грн, закладе його у ціну і це відобразиться майже на всіх товарах і сферах. Бо газ потрібен і щоб спекти хліб, який купуватиме у тому числі пенсіонер, і щоб виробити міндобрива, що прямо впливатиме на наступну посівну.

Тому владі вже зараз треба думати, як знизити ціну на газ і для бізнесу, і брати приклад з країн ЄС, які розуміючи критичну ситуацію, намагаються допомогти всім і громадянам, і тим, хто платить податки і створює робочі місця.

Іван Крулько, заступник Голови партії «Батьківщина», Facebook, 5 листопада 2021 року.

Календар новин

Останні новини

Фото дня

Відео дня

Пряма мова