«Батьківщина» виступає за збереження освітньої мережі на Херсонщині

У Херсонській обласній раді відбувся освітній форум, у якому взяли участь депутати, освітяни та представники територіальних громад.

Як інформує пресслужба Херсонської обласної «Батьківщини», одним з ініціаторів форуму виступив голова обласного партосередку Юрій Одарченко.

Під час зібрання представник «Батьківщини» порушив питання про доступ дітей до повної загальної середньої освіти.

«Конституція України гарантує дітям право на повну загальну середню освіту. Згідно з чинним законодавством, саме обласна та місцеві ради створюють і утримують заклади, що надають повну середню освіту. Сьогодні таку освіту надають лише ліцеї», – сказав під час виступу Юрій Одарченко.

Голова Херсонської обласної «Батьківщини» закликав голів територіальних громад звертатися до обласної ради з проханням створити навчальний заклад, що надає повну загальну середню освіту, на тій території, де живуть люди. Згідно законодавству, територіальна громада може створити ліцей лише там, де населення складає більше 50 тисяч.

Юрій Одарченко запевнив, що депутати від «Батьківщини» твердо відстоюватимуть збереження освітньої мережі на Херсонщині.

Календар новин

Останні новини

Фото дня

Відео дня

Пряма мова