Олексій Рябчин: Майбутнє України – за енергозбереженням

З самого ранку разом с представниками МЕРТ, Держенергоефективності говорили про запуск процедури укладання ЕСКО договорів через систему електронних публічних закупівель «ProZorro».

9 місяців знадобилися уряду, щоб впровадити наш законопроекту №4549.

Як зазначив Максим Нефьодов, тепер ми стали першою країною в світі, яка тендерить енергосервісні контракти он-лайн! Перші 30 тендерів – уже в системі.

ряб 1

Підтримка пакету енергоефективних законопроектів більшістю політичних сил в парламенті говорить про те, що сьогодні є розуміння того, що майбутнє України саме за енергозбереженням, енергоефективністю та розвитком відновлювальних джерел енергії.

ЕСКО-контрактування  є одним із елементів процесу становлення енергоефективної України та є одним із можливих механізмів для зниження рівня споживання енергії в нашій державі.

Ми не зупиняємось на досягнутому, адже одна справа – проголосувати та ухвалити законопроект, а інша справа – забезпечити всі необхідні умови для його фактичної реалізації.

рябчинРазом з колегами з UNDP, EBRD ми сьогодні працюємо над аналізом стану впровадження цих механізмів на виконавчому рівні. І як народний депутат я планую контролювати процес виконання енергоефективних механізмів в кожному куточку України.

Закликаю інвесторів, органи місцевого самоврядування та уряд зробити все можливе, щоб в кожному будинку, садочку або лікарні було тепло, затишно та енергоефективно!
Маю надію, що сьогодні ми нарешті дали старт великій масштабній енергоефективній реформі в Україні, де приватний бізнес бути мати надійні державні гарантії.

Олексій Рябчин, народний депутат від «Батьківщини»Facebook, 23 жовтня 2017р.

Календар новин

Останні новини

Фото дня

Відео дня

Пряма мова