Сергій Митрофанський: Не можна допустити закриття сільських поштових відділень

На наступній сесії Одеської обласної ради фракція «Батьківщина» запропонує депутатам затвердити текст звернення до керівництва держави із закликом врахувати думку жителів Одещини та не допустити закриття стаціонарних відділень «Укрпошти».

Про це заявив депутат Одеської обласної ради Сергій Митрофанський, наголосивши, що це дозволить громадянам уникнути незручностей при отриманні пенсій чи інших соціальних виплат, а також при здійсненні сплати комунальних платежів.

«У селі Гвоздавка, що увійшло до складу Зеленогірської громади, проживає 1600 жителів, там вже закрили поштове відділення. Тепер місцевим мешканцям, аби отримати газету чи пенсію, потрібно в конкретний час застати поштове авто у своєму селі та здолати до нього немалу відстань. Ти не йдеш, коли зручно тобі, а у певний час. Якщо ж не встигнеш – доведеться долати 3-4 км – до найближчого відділення «Укрпошти», у сусідньому Зеленогірському і стільки ж назад. Селяни скаржаться, що не так собі уявляли «наближення послуг» до людей», —  каже Митрофанський.

На його думку, пересувні пункти «Укрпошти» можна вводити як додаткові, однак не скорочувати стаціонарні і тим самим позбавляти людей звичних послуг.

«Має бути поступовий, комплексний підхід, зручний для кожного мешканця», – резюмував депутат Одеської облради.

Нагадаємо, у селах Одещини з населенням, меншим за 2 тисячі жителів, продовжують закривати стаціонарні відділення «Укрпошти», замінюючи їх на мобільні пункти. Пересувні відділення на авто приїздитимуть у малолюдні села за графіком.

Календар новин

Останні новини

Фото дня

Відео дня

Пряма мова