На Київщині «Батьківщина» допомагає селянам визначитися з центром громади

На Київщині Броварська районна парторганізація ВО «Батьківщина» розпочала збір підписів за утворення об’єднаної територіальної громади з центром у селі Пухівка.

Про це повідомляє прес-служба Київського обласного партійного осередку.

«Процес децентралізації є незворотнім і передбачає добровільне об’єднання громад. Якщо населені пункти не можуть досягти компромісу, децентралізація може стати примусовою – згідно із затвердженим перспективним планом. Тож ми ініціювали збір підписів, який покаже реальні настрої людей, а результат цього збору стане юридичним підґрунтям для визначення центру ОТГ», – сказав депутат Київської облради від ВО «Батьківщина» Олег Кищук.

У свою чергу голова Броварської районної парторганізації Анна Гоголіна зазначила, що при створенні об’єднаних територіальних громад передусім слід керуватися принципом добровільності та дотримання норм законодавства.

«У ситуації з утворенням Придесенської громади потрібно вислухати думки та побажання кожного мешканця цих населених пунктів, адже їм там жити. Усі мають згуртуватися та допомогти людям захистити їхні інтереси», – вважає політик.

Громада Броварського району неодноразово обговорювала питання про створення ОТГ, до якої увійшли б села, розташовані біля річки Десна – Погреби, Пухівка, Рожни, Літки, Літочки, Парня, Соболівка та Зазим’я. Каменем спотикання стало визначення центру об’єднаної громади. Мешканці хочуть зробити центром село Пухівку, адже воно не тільки географічно розташоване в центрі громади, а й розвинене за інфраструктурою.

Календар новин

Останні новини

Фото дня

Відео дня

Пряма мова