Вадим Івченко: Адмінресурс напередодні місцевих виборів

Отримавши в руки потужний інструмент тиску – адміністративний ресурс, нинішня влада розпочала активно його впроваджувати та напрацьовувати методики впливу на опозиційних депутатів та партії.

Усе, проти чого неодноразово поставали українці, сьогодні знову запроваджується владою, щоб тільки втриматись у своїх кріслах після виборів президента та парламенту.

Особливо це відчутно в сільській місцевості.

Не перший тиждень відвідую села, селища та міста Запорізької, Дніпропетровської, Сумскої областей. Чую від колег з осередків «Батьківщини» що тим, хто висувається на вибори до ОТГ від політичної сили Юлії Тимошенко пропонують або зняти свої кандидатури, або балотуватись від БПП. У разі відмови – загрожують звільненнями, а тим, в кого є власний бізнес — перевірками, штрафами та закриттям.

Приїжджаючи до сіл, не можу розраховувати на спілкування з запрошеними людьми в заздалегідь домовлених приміщеннях. Навіть керівники закладів, які висуваються від «Батьківщини» відмовляються дозволити зустрітись з людьми в їх приміщеннях – вони попереджені, що в цьому випадку будуть звільнені! А ви ж розумієте, як важко в селі знайти роботу?

Петро Порошенко у 2015 році в інтерв’ю сказав: «А тим, хто буде використовувати адмінресурс, я сам дам по руках. Так само як я це зробив після завершення парламентських виборів, коли окремі губернатори з використанням адмінресурсу намагалися провести лояльних до них депутатів».

Так ось, Петро Олексійович, сьогодні не бити потрібно, а потрібно повиривати ці руки. Чи під час стрімко падаючого рейтингу ви вже змінили свою позицію?

Казати, що сьогоднішня ситуація нагадує вибори за часів Януковича з їх проплаченими виборцями, каруселями, адміністративним тиском, погрозами – не варто. Сьогодні все набагато жорстокіше, професійніше та цинічніше.

Вадим Івченко, народний депутат від «Батьківщини», Facebook, 13 квітня 2018р.

Календар новин

Останні новини

Фото дня

Відео дня

Пряма мова