Іван Крулько: Наступного року ми таки матимемо нового президента

Найімовірніше, що наступного року ми матимемо нового президента країни.

Таке переконання висловив заступник Голови партії «Батьківщина» Іван Крулько, обговорюючи шанси Петра Порошенка залишитись на другий термін в ефірі телеканалу «ZIK».

«Люди прагнуть змін, бо розуміють, що нинішня влада вичерпала всі можливі ресурси довіри. Вона нічого корисного для суспільства вже не зробить», – пояснив він.

За словами народного депутата, згідно останніх наймасштабніших опитувань КМІСу, найбільші шанси стати президентом зараз у Юлії Тимошенко.

«Як показує опитування КМІС, лідер «Батьківщини» вдвічі випереджає будь-якого найближчого конкурента на президентських виборах. За неї готові проголосувати близько 25% виборців, за найближчого конкурента – менше 15%, а за Петра Порошенка – менше 10%. У цьому рейтингу політиків Порошенко вже на четвертому місці – навіть не на другому. Це і є реальною оцінкою людей дій влади і конкретно президента Порошенка», – резюмував Іван Крулько.

На запитання ведучих, чи піде Порошенко на вибори вдруге, парламентарій іронічно спрогнозував: «Це може статись, якщо його триматимуть у «теплій ванній», розповідаючи те, що він хоче почути».

Парламентарій зауважив, що зараз в Адміністрації Президента обговорюються різні сценарії, як зберегти Петра Порошенка при владі. Один із них – фальсифікація виборів через формування нового ЦВК виключно із людей президента, без представників опозиційних сил.

«Саме тому всі демократичні сили мають домовитись щодо забезпечення чесних виборів – чесного підрахунку голосів і захисту результатів», – зазначив він.

За словами народного депутата, «Батьківщина» готова до будь-яких виборів, зокрема ідо  позачергових парламентських, які активно обговорює АП і провладна більшість.

«Більше того, ми переконані, що треба провести одразу спільно президентські і парламентські вибори. Для того, щоб не марнувати час, а змінити владу і дати шанс країні вже цього року почати розвиток з нового аркушу «, – підсумував Іван Крулько.

Календар новин

Останні новини

Фото дня

Відео дня

Пряма мова