Ігор Луценко: Небезпечні правителі в очах народу

Луценко і Порошенко справді не розуміють, що посадка Саакашвілі зараз зміщає їх в уяві народу із категорії «погані правителі (терпіти)» у розділ «небезпечні чорти (гнати)».

От ніби не перший десяток років у політиці, є звичка тримати ніс по вітру, є навички вчасно зраджувати – а ні, щось заїло.

Луценко після всього, що сталося сьогодні (і ще станеться у найближчі часи, будьте впевнені!) ризикує піти по тій же статті, що і Пшонка.

Я-то думав, що у нього є самостійна позиція і окремі політичні плани. А ні, виступив тепер виконавцем найбруднішої роботи. Більше того, формально Президент тут ні при чому – відповідатиме в першу чергу Юрій Віталійович. 

Чесно кажучи, я здивований.

За голову СБУ Грицака я не дивуюся – це з самого початку був витратний матеріал. Що казати про долю людини, котру призначили юридично відповідальною за АТО у 2014-му? Та це майже готовий в’язень, питання лише, коли він сяде і що він перед тим накоїть. Точніше, чию вину і яку саме на себе візьме.

Саджати опозиціонерів, тим більше на базі художніх кінострічок, а не твердих доказів – моветон. Від цього роздратування Заходу Порошенком переросте у відверту злість.

Всередині ж країни, тепер, після того, як глава держави вирішив за допомогою слідчого ізолятору вирішувати свої політичні проблеми, квазі-насильницькі дії щодо усунення Порошенка від влади виглядають цілком нормальними в очах суспільства.

Бо першою вдарила влада – а далі громадяни лише обороняються і скидають узурпатора. Як того вимагає громадянська совість.

Мені це дико нагадує ситуацію з Майданом. Ну ніяк не можуть наші опоненти застосувати проти нас найсильнішу зброю – власну пасивність та спокій. Потрібно обов’язково дратувати та провокувати. Потрібно обов’язково наступити на больові точки – щоб ми прокинулися і пішли їх виносити.

Схоже, дійсно там, в АП, якісь заразні кабінети.

Ігор Луценко, народний депутат від «Батьківщини», Facebook, 8 грудня 2017р.

Календар новин

Останні новини

Фото дня

Відео дня

Пряма мова