Михайло Цимбалюк: Українська книга має бути стратегічним продуктом

Усередині вересня Львів традиційно стає столицею українського книговидання.

На книжковий Форум до культурної столиці України вже 24 рік поспіль приїжджають автори, видавці, шанувальники друкованого слова з усієї країни, аби поринути в неповторну атмосферу.

Без перебільшення цей захід є важливою подією для України, адже демонструє масштаби інтелектуального потенціалу нашої держави.
У Львові на Форумі представлено приблизно 80% української літератури, решта – російська. Втім на загальноукраїнському рівні – цифри обернено пропорційні.

Українці, попри війну, продовжують читати літературу мовою окупанта, ще трагічніше – купують книги, які надруковані у Росії. На жаль…

У цьому вбачаю велику помилку державних керівників, адже книга повинна бути стратегічним продуктом, яка генерує людину, надає впевненість у майбутньому, а якщо це якісне видання українською мовою, то воно має формувати Громадянина України.

Мешканцям нашої держави потрібно також зважати на розвиток українського книговидання, яке передовсім залежить від попиту.

Тому, коли у книгарні обиратимете між російською та українською книжкою, згадайте, що вона дає роботу нашим редакціям, типографіям, книгарням, які інвестують ці гроші у створення нових якісних книг для вас, ваших близьких і друзів, а також закладає основу для міцного гуманітарного простору нашої держави.

Михайло Цимбалюк, голова Львівської обласної парторганізації ВО «Батьківщина», Facebook, 18 вересня 2017р.

Календар новин

Останні новини

Фото дня

Відео дня

Пряма мова