Іван Крулько: Якщо влада не дотримується закону, це шлях до диктатури

Україна ніколи не матиме перспектив НАТО та Євросоюзу, якщо влада йтиме шляхом порушення закону та вибіркового правосуддя.

На цьому наголосив народний депутат від «Батьківщини» Іван Крулько під час ефіру на «NewsOne».

За його словами, наразі весь світ і всі іноземні посли стежать за подіями в Україні і ситуацією з позбавленням Саакашвілі громадянства, а також за тим, як його незаконно не пускали в Україну.

«На жаль, вони роблять свої негативні висновки з точки зору незаконності дій української влади, яка замість того, щоб спокійно пустити Саакашвілі на територію нашої держави, робила все, щоб цього не допустити і зіткнути українців лобами. Янукович також робив вибіркове правосуддя: для друзів – усе, для ворогів – закон. Не можна підставляти всю країну, зневажати закон, топтатись по Конституції тільки тому, що хтось подобається чи не подобається», – переконаний Іван Крулько.

На переконання депутата від «Батьківщини», ці питання треба вирішувати іншим шляхом, а не за рахунок використання адмінресурсу і владних повноважень.

«Якщо так діяти, то ми ніколи не матимемо перспективи НАТО та Євросоюзу», – резюмував парламентар.

Коментуючи перспективи справедливого розслідування подій на кордоні та правосуддя, Іван Крулько  спрогнозував, що воно буде однобоким.

«Влада не проводитиме розслідування щодо «тітушок», яких сама завезла, проти Укрзалізниці, якій дали команду зупинити потяг. До того ж у нас немає незалежних судів. Натомість є суди, які ухвалюють рішення за телефонним правом», – пояснив він.

На думку Івана Крулька, наразі влада має дати Міхеїлу Саакашвілі можливість оскаржити указ президента з позбавлення його громадянства, а також видати  йому посвідчення особи без громадянства, з яким він зможе законно перебувати в Україні і виїжджати за кордон.

Календар новин

Останні новини

Фото дня

Відео дня

Пряма мова