Альона Шкрум зареєструвала новий проект постанови про скасування голосування за закон про КСУ

Народним депутатам від «Батьківщини» таки вдалося зареєструвати проект постанови про скасування рішення Верховної Ради від 13 липня 2017 щодо ухвалення в цілому закону «Про Конституційний Суд України»(№ 6427-д-П2).

Про це повідомила на Facebook член фракції, автор постанови Альона Шкрум.

«Ми домоглися реєстрації нашої постанови про скасування результатів голосування за закон про Конституційний суд», – написала вона.

Шкрум нагадала, що згідно з українським законодавством, народний депутат може впродовж двох днів після голосування за законопроект зареєструвати проект постанови про скасування голосування, якщо були порушення під час його ухвалення.

«Закон був проголосований у четвер. Але в п’ятницю чомусь дивним чином двері відділу реєстрації законопроектів були зачинені і так і не відчинилися. Жодного співробітника відділу, зокрема його керівника увесь робочий день на робочому місці не було», – обурилася народний депутат.

Першою версією відсутності працівників, за її словами, був комп’ютерний збій системи ВР: «Коли ця версія не підтвердилася, нам повідомили: працівники весь день були на нараді».

Альона Шкрум назвала це «безпрецедентною та ганебною історією часів пізнього Януковича».

«Для мене це сигнал про велику небезпеку парламентаризму», – наголосила народний депутат від «Батьківщини».

У підсумку проект постанови все ж був зареєстрований. Дата реєстрації документу, як вказано на сайті парламенту, – 14 липня 2017 року .

пост

Тепер, як зауважила політик, «небезпечний закон про Конституційний суд очікує до вересня, доки цю постанову не буде ухвалено або відхилено».

«Закон умить робить Суд більш залежним від президента, вбиває інститут незалежного КС і вбиває інститут уповноваженого з прав людини. Ну що ж, у вересні – нова війна», – підсумувала Альона Шкрум.

Вона також пообіцяла розібратися, чому народні депутати не могли в п’ятницю, 14 липня, скористатися своїм правом реєструвати проекти, і чому «відділ реєстрації закрився в п’ятницю без попередження або пояснення».

Як вже повідомлялося, «Батьківщина» підтримала ініціативу скасувати рішення парламенту про ухвалення за основу проекту Закону України про Конституційний суд України.

Як заявив народний депутат від фракції «Батьківщина» Юрій Одарченко, Закон про Конституційний суд України матиме серйозні негативні наслідки для держави.

 

Календар новин

Останні новини

Фото дня

Відео дня

Пряма мова