Іван Крулько: Український кінематограф чекає на державну підтримку

Наша держава має не лише розвивати міжнародне співробітництво у сфері кінематографу, а й підтримати український кінематограф.

На цьому наголосив народний депутат від «Батьківщини» Іван Крулько під час розгляду у сесійній залі законопроекту №0143 про ратифікацію Угоди про спільне виробництво фільмів і співробітництво у сфері кінематографії між Кабінетом Міністрів України та Урядом Держави Ізраїль.

Парламентар закликав Президента України підписати закон №3081-д «Про державну підтримку кінематографії України», який кілька тижнів тому підтримали депутати, а податковий комітет – розблокувати розгляд питання щодо фінансування  кінематографії в Україні.

За словами депутата від «Батьківщини», створення національного кіно, зокрема про історію України, формуватиме національно-патріотичне виховання українців та відроджувати українську культуру.

«Підтримка і створення національного кіно – це те, що сьогодні потрібно Україні. Підписання цього закону очікує понад 80 фільмів, які зараз знімаються у нашій державі. Як наслідок, цього року може бути знята рекордна кількість фільмів в Україні», – резюмував Іван Крулько.

Календар новин

Останні новини

Фото дня

Відео дня

Пряма мова