На Закарпатті селяни просять захистити землі об’єднаної громади

Голова Лозянської сільради Іршавського району Закарпаття Микола Боршош надіслав звернення до лідера «Батьківщини» Юлії Тимошенко, в якому просить допомогти відстояти землі за межами населених пунктів.

Як повідомляє прес-служба Закарпатської обласної парторганізації, ці землі влада активно роздає, аби вони не дісталися об’єднаній громаді.

«Ми вже на завершальному етапі об’єднання громад – на 30 квітня призначені вибори голови та депутатського складу об’єднаної громади. Одна з найголовніших цілей, що ставила перед собою громада на шляху до об’єднання, – збереження земель за межами населеного пункту. До виборів залишились лічені дні, а голова Іршавської РДА разом із заступниками швидкими темпами роздають землі, що знаходяться за межами населеного пункту с. Лоза. Може трапитися, що станом на 1 травня 2017 року в об’єднаної громади не залишиться жодного клаптика землі за межами села», – йдеться у зверненні.

Микола Боршош наголошує на тому, що неодноразово звертався до головного управління Держгеокадастру в Закарпатській області, Генеральної прокуратури, УМВС, НАБУ, але допомоги нема й досі.

«У березні поточного року в Іршавській міськраді проводила особистий прийом громадян начальник ГУ Держгеокадастру. На прийом прийшла мати загиблого учасника АТО, мешканка с.Лоза, яка буцімто отримала земельну ділянку за межами населеного пункту, але була її власницею лише певний час. Виявилося, що документи на цю ж площу в Держземагенстві надали й іншій особі. В с.Лоза проживають ще два учасники АТО, яким також відмовлено у виділенні земельних ділянок», – розповів Лозянський голова.

Микола Боршош наводить невтішну статистику: з 2014 року до сьогодні Лозянською сільською радою було виділено мешканцям с. Лоза близько одного гектара землі, а Держгеокадастром в Закарпатській області – близько 24 гектарів.

Календар новин

Останні новини

Фото дня

Відео дня

Пряма мова