Черкаські «батьківщинівці» зібрали підприємців на форум

Черкаська «Батьківщина» разом із коаліцією громадських організацій малого та середнього бізнесу Черкас провела форум підприємців області.

Як повідомляє прес-служба Черкаського обласного партосередку, у форумі взяли участь перший заступник мера Черкас, «батьківщинівець» Станіслав Овчаренко, очільник міського партосередку, голова фракції «Батьківщина» в Черкаській міськраді Роман Діскант, керівник коаліції громадських організацій малого та середнього бізнесу Черкас Ольга Ракова, представники бізнес-спільноти.

Учасники обговорили проблемні питання підприємництва, висловили пропозиції для підтримки та розвитку малого й середнього бізнесу.

Станіслав Овчаренко наголосив, що міська влада приділяє увагу налагодженню співпраці з підприємцями міста, зокрема в міськраді створено раду підприємців.

DSC_1099

«Сьогодні наша команда напрацювала алгоритм вирішення проблем міста. Уперше в Україні ми укладаємо угоди з підрядними організаціями на виконання робіт, авансуючи 50% кошторисної вартості об’єкта. У підприємців відсутні обігові кошти, що часто гальмує хід робіт. Звісно, є ризики, однак разом з мешканцями міста ми бачимо й результати», – розповів Станіслав Овчаренко.

За його словами, у Черкасах відремонтовано десятки доріг, проведено ремонти в дитячих садках, культурних закладах, освітлено вулиці. «Батьківщинівці» переконані, що така модель співпраці міської влади з місцевими підприємствами та приватними підприємцями ефективна, сприяє створенню робочих місць, надходженню податків до бюджету міста.

«Розвиток підприємництва має стати пріоритетним завданням держави, бо саме бізнес відіграє ключову роль у наповненні бюджету, вирішенні проблеми безробіття та зміцненні економіки», – зазначив Роман Діскант.

Учасники форуму обговорили першочергові кроки для збереження і розвитку малого та середнього підприємництва, напрацювали зміни до законодавства України для створення сприятливих умов для підприємницької діяльності й активізації економіки, затвердили спільні вимоги підприємців Черкащини до Верховної Ради України та Кабінету міністрів.

Календар новин

Останні новини

Фото дня

Відео дня

Пряма мова