Закарпатська «Батьківщина» провела форум соціально вразливих верств населення

У конференц-залі офісу Закарпатської «Батьківщини» відбувся регіональний форум, у якому взяли участь представники соціально вразливих груп населення. Вони обговорили низку суспільно важливих питань та сформували пропозиції до проекту Держбюджету на 2017 рік.

Про це повідомляє прес-служба Закарпатської обласної партійної організації.

Серед найважливіших пропозицій форуму – передбачити в Держбюджеті-2017 кошти на індексацію пенсій на розмір інфляції, зафіксований Держстатом у 2014-2016 роках, та на запланований показник інфляції у 2017 році.

Представники внутрішньо переміщених осіб наголосили на необхідності прирівняти права громадян України, які були змушені виїхати з тимчасово окупованої території Криму, до прав внутрішньо переміщених осіб із зони АТО в Луганській та Донецькій областях.

Люди з обмеженими можливостями вважають за необхідне збільшити витрати на заходи з реабілітації дітей-інвалідів (з 675 тис. грн до 15 млн грн), а також – передбачити податкові пільги для підприємств, установ та організацій, що працевлаштовують осіб з обмеженими можливостями понад передбачену чинним законодавством квоту.

Загалом учасники форуму в Ужгороді висловили близько двох десятків пропозицій та зауважень, які у формі звернення надіслали Президентові України, депутатам ВР та до Кабміну.

Календар новин

Останні новини

Фото дня

Відео дня

Пряма мова