У Херсоні з ініціативи «Батьківщини» відбувся житлово-комунальний форум

Херсонська «Батьківщина» ініціювала форум, на якому обговорили тарифну політику, закладену в проекті Державного бюджету на 2017 рік.

Як повідомляє прес-служба Херсонської обласної парторганізації, у форумі взяли участь фахівці зі сфери житлово-комунального господарства, міські та селищні голови, депутати всіх рівнів, небайдужі мешканці області.

«Той проект Держбюджету, який розробив уряд, є бюджетом виживання. У ньому скорочені всі соціальні виплати, знижені соціальні стандарти для українців, закладена згубна тарифна політика. Замість підвищення енергоефективності й використання альтернативної енергії уряд спрямовує 50 мільярдів гривень на компенсацію спалювання імпортного газу», – зазначив у виступі голова Херсонського обласного партосередку ВО «Батьківщина», народний депутат України Юрій Одарченко.

Він висловив обурення ініціативами уряду про передачу оплати енергоносіїв для закладів сфер освіти, охорони здоров’я та культури на місцеві бюджети. Очільник Херсонської «Батьківщини» вважає такі дії неприпустимими й переконаний у фінансовій нездатності багатьох українських громад взяти на себе таку відповідальність.

Учасники зібрання також обговорили проблеми з отриманням субсидій. Херсонці скаржилися на складну процедуру її оформлення та невчасні нарахування.

Делегати форуму ухвалили резолюцію з вимогами до керівництва держави, одна з яких – привести тарифи ЖКГ для населення до економічно обґрунтованого рівня.

Календар новин

Останні новини

Фото дня

Відео дня

Пряма мова