На Хмельниччині учасники форуму сільгоспвиробників висунули вимоги до влади

Пакет із семи першочергових вимог до Президента України, уряду та Верховної Ради сформували фермери та сільгоспвиробники Хмельниччини на галузевому форумі.

Як повідомляє прес-служба обласного партосередку, ініціатором проведення заходу стала Хмельницька обласна організація ВО «Батьківщина».

За словами партійців, провести форум спонукало несправедливе щодо селянства формування проекту державного бюджету на наступний рік.

«Влада у країні належить народові, і селяни мають право висловити своє невдоволення та внести конструктивні пропозиції в бюджетний процес», – наголосив на форумі керівник Хмельницької обласної парторганізації ВО «Батьківщина» Олег Лукашук.

Учасники форумі доручили «батьківщинівцю» очолити обласний антирейдерський штаб, завдання якого полягатиме в захисті фермерів і дрібних сільгоспвиробників від земельного рейдерства.

«Аграрна галузь потребує не так державної підтримки, як прозорих і незмінних правил роботи», – сказав депутат Хмельницької обласної ради, член фракції «Батьківщина» Анатолій Перейма.

Він оголосив основні напрацювання форуму, серед яких – запровадження мораторію на продаж землі сільськогосподарського призначення, відновлення спецрежиму сплати ПДВ, реальне сприяння розвитку фермерства.

Календар новин

Останні новини

Фото дня

Відео дня

Пряма мова