З ініціативи «Батьківщини» Одеська облрада ухвалила низку важливих рішень

26 травня відбулася чергова сесія Одеської обласної ради, на якій фракція «Батьківщина» ініціювала ухвалення низки важливих соціальних рішень.

Як повідомляє прес-служба Одеської обласної парторганізації, депутати підтримали ініційоване «батьківщинівцями» звернення до президента та прем’єр-міністра України щодо необхідності укладання договорів про розподіл повноважень між Кабінетом міністрів, обласними державними адміністраціями та обласними радами.

За словами голови фракції «Батьківщина» в облраді Одещини Олега Радковського, до сьогодні в країні збережено місцеві державні адміністрації зі старими повноваженнями, не утворено виконавчі комітети районних та обласних рад та не проведено повної бюджетної реформи.

01

«Система формування та виконання місцевих бюджетів діє ще за старими принципами. Це позбавляє представників місцевих громад можливості донести думку народу до центральних органів влади під час формування бюджетів та підготовки інших важливих рішень. Ми вважаємо, що договірні відносини між центральною та місцевою владою дадуть змогу сформувати нову, динамічну та ефективну регіональну політику. У підсумку матимемо можливості для вирішення як глобальних питань, характерних для всіх областей України, так і враховувати специфіку кожного окремого регіону. Такими ми бачимо реальні кроки назустріч справжній децентралізації», – зазначив Олег Радковський.

Окрім того, на сесії з ініціативи «Батьківщини» ухвали ще кілька рішень, що стосувалися удосконалення роботи місцевої митниці, фінансового забезпечення компенсації за пільговий проїзд окремих категорій громадян та безкоштовного харчування дітей у навчальних закладах.

Календар новин

Останні новини

Фото дня

Відео дня

Пряма мова