Депутати Хмельниччини виступили проти насильницької адмінреформи

Кам’янець-Подільська районна рада звернулися до президента України з приводу грубого порушення Закону «Про добровільне об’єднання територіальних громад» при проведенні адміністративно-територіальної реформи.

Такий документ депутати ухвалили на позачерговій сесії, скликаній з ініціативи фракції ВО «Батьківщина» та голови Кам’янець-Подільської райради «батьківщинівця» Миколи Жогана.

Про це повідомляє прес-служба Хмельницької обласної парторганізації.

Проблема полягає в тому, що жодна з сільських громад, які межують із територією Кам’янець-Подільської міськради, не виявила бажання приєднатися до міста. Це підтверджується рішеннями органів місцевого самоврядування та підписними листами, які засвідчують: 70-80 відсотків жителів приміських територій виступають проти приєднання їхніх населених пунктів до Кам’янця-Подільського. Натомість Хмельницька обласна рада схвалила проект перспективного плану формування територій громад, згідно з яким шість населених пунктів району мають увійти до складу територіальної громади Кам’янця-Подільського.

У зверненні до президента України обранці Кам’янеччини наголошують, що Хмельницька облрада при ухваленні рішення не дотрималася основного принципу адміністративно-територіальної реформи – добровільності, і просять захистити конституційні права приміських громад.

Копії звернення депутати направили прем’єр-міністрові, голові Верховної Ради, а також очільникам Хмельницької обласної ради й обласної держадміністрації.

Календар новин

Останні новини

Фото дня

Відео дня

Пряма мова