Громадськість Хмельниччини пропонує обрати представника «Батьківщини» заступником голови облради

Учасники АТО, ветерани бойових дій, волонтери та воїни-«афганці» закликають голову та депутатів Хмельницької обласної ради обрати на посаду заступника очільника самоврядного органу депутата від ВО «Батьківщина» Валерія Лескова.

Як повідомляє прес-служба Хмельницького обласного партосередку, свою позицію представники понад півтора десятка громадських організацій висловили у відкритому листі, опублікованому в регіональних ЗМІ.

«До когорти героїв сучасності, поза всяким сумнівом, належить наш бойовий побратим, учасник АТО Валерій Лесков. Бойовий офіцер, який свого часу пройшов пекло Афганістану, активіст Революції Гідності (був поранений на Майдані), за всі роки протистояння злочинному клану Януковича не зламався, не продався і вистояв. Людина, гідна шани й поваги. Незважаючи на непризовний вік, Валерій Лесков не зміг стояти осторонь, коли розпочалася агресія на Сході країни. Добровольцем пішов до лав Збройних сил України, проявив військовий хист і створив артилерійський дивізіон, який виконав усі завдання командування – без жодної людської втрати за рік керівництва підрозділом Валерія Лескова», – ідеться у відкритому листі.

Представники громадських організацій Хмельниччини вважають, що в керівництві країни й областей під час війни мають бути справжні патріоти з досвідом бойових дій, з умінням організувати самооборону регіону, навиками спілкування з учасниками АТО, розумінням проблем тих, хто пройшов пекло війни.

Підписанти листа зазначають, що присутність демобілізованих високоосвічених офіцерів, людей честі й обов’язку в керівних органах області – це не примха, а вимога буремного часу, в якому нині доводиться жити.

Нагадаємо, у Хмельницькій обласній раді й досі не обрано заступників голови самоврядного органу. Це питання наразі заплановано вирішити 21 квітня на черговому засіданні.

Календар новин

Останні новини

Фото дня

Відео дня

Пряма мова