Суд відмовив захисникам Надії Савченко у скарзі щодо об’єднання кримінальних справ

Басманний районний суд Москви відмовив захисникам Надії Савченко у задоволенні скарги на постанову щодо об’єднання кримінальних справ.

 

Про це повідомив у Twitter адвокат Микола Полозов.

«Суддя Карпов відхилив скаргу, але підтвердив «технічну помилку» в частині обвинувачення щодо Савченко за ст. 356 КК РФ», – написав захисник.

Перед тим Полозов зазначав, що «ілюзій з приводу Карпова немає. Головне досягнуто – СК не ставить Савченко 356 КК РФ, і це буде зафіксовано судовим актом».

Також сьогодні захист української льотчиці Надії Савченко знову клопотав про відвід судді Артура Карпова на засіданні за скаргою на дії слідства.

Новая газета

Фото Фельдмана

На думку адвокатів, суддя Карпов не може розглядати скаргу у справі Надії Савченко, оскільки входить до списку санкцій «список Магнітського», а українка є членом Постійної делегації в ПАРЄ, яка брала участь у складанні цього списку.

Слідство і прокуратура просили суд це клопотання відхилити, і в результаті суддя Карпов вкотре відмовив у відводі.

Микола Полозов також повідомив, що присутнім сьогодні на суді журналістам вже заборонили спілкуватися з Надією Савченко.

«Вона запитує, як погода в Києві, у відповідь гробова тиша і сумні погляди», – розповів адвокат.

Нагадаємо, сьогодні народного депутата від «Батьківщини», члена Постійної делегації України в ПАРЄ Надію Савченко, яка незаконно утримується в російській в’язниці, доставили на засідання Басманного районного суду Москви у супроводі 12 поліцейських.

Календар новин

Останні новини

Фото дня

Відео дня

Пряма мова