На Львівщині «Батьківщина» відзначила річницю УГВР

Днями у селі Сприня Самбірського району, що на Львівщині, відбулося святкування 77-ої річниці створення Української головної визвольної ради.

Як інформує пресслужба Львівського обласного партосередку ВО «Батьківщина», головні урочистості проходили на території центру національно-патріотичного виховання імені Президента УГВР Кирила Осьмака.

До урочистої ходи учасників святкування та покладання квітів до пам’ятника засновникам УГВР долучилися депутат Львівської обласної ради від «Батьківщини» Степан Пилип, депутати районної ради та громад Самбірщини.

Партійці поспілкувалися з Наталією Осьмак – донькою одного з провідних діячів українського національно-визвольного руху Кирила Осьмака.

Довідково. Українська головна визвольна рада – орган політичного керівництва українським визвольним рухом, який оголосив себе «верховним органом українського народу в його революційно-визвольній боротьбі», утворений в Україні наприкінці Другої світової війни з ініціативи УПА й ОУН(б). Метою організаторів було створення ширшої суспільно-політичної бази для боротьби збройного підпілля проти німців і більшовиків та притягнення до неї кадрів з-поза ОУН, хоч остання залишалася організаційною й ідеологічною базою УГВР.

 

Календар новин

Останні новини

Фото дня

Відео дня

Пряма мова