«Батьківщина» не підтримала кандидатуру нового керівника Антимонопольного комітету

Антимонопольний комітет повинен бути реально незалежним органом, якому не може вказувати той, хто пов’язаний родинними зв’язками з Адміністрацією президента.

На цьому наголосив заступник Голови фракції «Батьківщина» під час виступу у Верховній Раді напередодні голосування за кандидатуру на пост керівника Антимонопольного комітету.

«Інституція, керівника якої ми обираємо, – ключова інституція. Вона визначає, чи країна далі залишиться такою, де правлять монополії, в якій безправні підприємці, немає конкуренції, в якій далі ціни на бензин, скраплений газ зростатимуть, навіть коли падають світові ринки. Це буде країна, в якій нарешті почне діяти антитрастове законодавство, чи це й далі буде залишатися країна-ізгой, де кумівство вирішуватиме, кому на якій посаді бути, і як вирішувати питання стосовно монополістів», – зауважив народний депутат.

Антимонопольний комітет, переконаний Сергій Соболєв, сьогодні має бути тим органом, що не боїться ставити на місце монополістів, які диктують умови, ціни на енергоресурси, ціни на будь-які інші товари.

«Я думаю, що кандидатура, яку подав президент Зеленський, не може впоратися перед тією великою задачею, яку перед нею поставили. Саме тому фракція «Батьківщина», виступаючи категорично проти політики кумівства, голосує проти. Ми вважаємо, що ця кандидатура не відповідає вимогам і з нею немає можливості внести будь-які зміни на краще», – наголосив Сергій Соболєв.

Календар новин

Останні новини

Фото дня

Відео дня

Пряма мова