Юлія Тимошенко сподівається, що парламент ухвалить рішення щодо тарифів цього тижня

Юлія Тимошенко сподівається, що парламент у четвер розгляне в другому читанні законопроект про зменшення ренти на газ, незважаючи на демарш депутатів фракції «Народний фронт», влаштований на засіданні профільного комітету.

«Треба негайно українцям віддати український газ і це дозволить суттєво знизити тарифи для людей», – заявила лідер «Батьківщини» на засіданні комітетів, де обговорювалися кілька її законопроектів, зокрема про зниження ренти на газ, ринок газу та скасування 10% імпортного збору.

Як відомо, наступні три тижні Верховна Рада працюватиме не у пленарному режимі, а сьогодні представники «Народного фронту» залишили засідання Комітету з питань податкової та митної політики, щоб не було кворуму.

_APM7005

За негайний розгляд у сесійному режимі законопроектів, ухвалення яких призведе до зниження тарифів, висловилися всі присутні на засіданні члени комітету, зокрема його голова Ніна Южаніна.

Тема зниження ренти на газ і зменшення тарифів для населення також обговорювалася під час ефіру Юлії Тимошенко на радіо «Ера ФМ».

Зниження ренти, на думку лідера фракції, буде другим крок на шляху до зменшення тарифів на комунальні послуги, за що півроку бореться «Батьківщина».

Тимошенко нагадала слухачам, що першою перемогою її фракції на шляху боротьби за зменшення тарифів стало те, що «уряд був вимушений знизити норму споживання газу для людей, у квартирах яких немає газових лічильників».

«Зменшення норми споживання газу для квартир без лічильників стосується майже 8 млн. українців. Але боротьба за суттєве зменшення тарифів триває», – заявила вона.

Лідер «Батьківщини» також повідомила радіослухачам, що вартість газу для населення не має перевищувати 2839,8 грн. за тисячу кубометрів.

«Це абсолютно точно підраховано. Цифра бухгалтерська, базується на розрахунку, який робить НКРЕ. Ціна має становити 2839 гривень 80 копійок», – наполягає Юлія Тимошенко.

Утім, на думку політика, суттєве зменшення вартості газу для населення можливо за умови спрямування на потреби населення всіх об’ємів газу українського видобутку, чого не хоче робити уряд.

У якості наглядного прикладу депутат навела урядову постанову, згідно з якою український газ «забирається в людей та віддається олігархічним комерційним структурам на виготовлення скрапленого газу і стабільного бензину».

Окрім цього, Юлія Тимошенко впевнена, що парламент має ухвалити рішення та «заборонити уряду ухвалювати такі постанови і віддавати газ «наліво» своїм комерційним структурам, бо газ треба спрямовувати на потреби людей».

«З таким урядом у країні через декілька місяців не буде чим платити заробітну плату і пенсії! Цей уряд має піти негайно! І це питання має поставити Президент, парламент, тому що далі вже руйнувати економіку неможливо!» – заявила лідер «Батьківщини».

Календар новин

Останні новини

Фото дня

Відео дня

Пряма мова