Сергій Власенко наполягає на розгляді законопроектів про місцеві вибори у Донецькій та Луганській областях

Сергій Власенко наполягає на повернені до розгляду двох законопроектів, які дозволять законно провести вибори в Донецькій та Луганській областях.

Про це народний депутат від фракції «Батьківщина», голова Комітету з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування зазначив, доповідаючи відповідні проекти закону з парламентської трибуни.

За словами Власенка, йдеться про два технічні документи: парламенту пропонується виправити юридичну колізію, яка виникла внаслідок ухвалення постанови та закону про призначення чергових виборів депутатів місцевих рад у Донецькій та Луганській областях.

Як повідомив депутат від «Батьківщини», пропонується ухвалити два документи, зокрема проект Постанови про внесення зміни до пункту 4 Постанови Верховної Ради України «Про призначення чергових виборів депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів у 2015 році» (№3017) та проект Закону про внесення зміни до пункту 4 Розділу ХV Прикінцеві та перехідні положення Закону України «Про місцеві вибори» (№3018).

Пропонується прибрати процедуру затвердження Верховною Радою рішень Центральної виборчої комісії про встановлення тих місцевих рад на території Донецької і Луганської областей, де проводяться вибори на підконтрольній Україні території.

Сергій Власенко наголосив, що це не стосується окупованих територій, оскільки парламент чітко визначив, що там вибори не проводяться.

Він також повідомив, що до закону про місцеві вибори пропонується внести один рядок, який дозволить Центрвиборчкому затверджувати території окремих районів Донецької та Луганської областей, підконтрольні Україні, на яких проводяться місцеві вибори.

«Не ставиться питання про перелік таких територій. Мова йде про те, що станом на сьогодні постанова ЦВК, яка визначає території і місцеві ради, в яких пройдуть вибори, формально юридично не є остаточною, оскільки своєю попередньою постановою парламент передбачив механізм затвердження постанови ЦВК Верховною Радою і цю норму пропонується скасувати», – пояснив політик.

Календар новин

Останні новини

Фото дня

Відео дня

Пряма мова