Володимир Бондаренко пояснив, чому холодно в будинках киян

Опалення у столиці не може бути достатнім, бо після розірвання договору між КМДА і «Київенерго» у бюджеті немає коштів на масштабний ремонт тепломереж.

Як повідомляє прес-служба Київського міського партосередку, про це 19 листопада під час прес-конференції розповів голова фракції «Батьківщина» у Київраді Володимир Бондаренко.


«Теоретично опалювальний сезон у Києві розпочався, коли температура повітря вже вимагала опалення. Уперше за багато років ми отримали «добро» у «Київенерго» і розпочали опалювальний сезон, але без грошей. Нині 80% тепломереж перебуває в жахливому стані і ми всіляко намагаємося вирішити цю проблему», – заявив політик.

Володимир Бондаренко зазначив, що сьогодні в Києві лише 97 житлових будинків із 12 000 можуть розраховувати на безперебійне тепло завдяки індивідуальним пунктам опалення.

«Скажіть мені, теплоізоляція будинків у нас яка? Поїдьте до Варшави і ви переконаєтеся, що там від 4-х раз більша теплоємність, а тепла треба менше в 4 рази. Ми робимо лише перші кроки, аби теплоізолювати будинки, адже те, що самотужки наліплено на окремих поверхах, просто нісенітниця. На загальнодержавному рівні цьому питанню не приділяли достатньої уваги», – додав депутат Київради.

Довідково. За офіційною інформацією КМДА, станом на листопад 2018 року в столиці 80% тепломереж знаходиться в аварійному стані. Через аварії на тепломережах без тепла залишилося багато мешканців столиці. 19 листопада  мешканці будинків по вулиці Зоологічній влаштували мітинг протесту – люди похилого віку перекрили дорогу та не пропускали транспорт.

Календар новин

Останні новини

Фото дня

Відео дня

Пряма мова