Ігор Луценко: Для притягнення винних до відповідальності потрібна політична воля, і в майбутньої влади вона є

Генеральна прокуратура займається імітацією діяльності замість виконання своїх обов’язків. Саме тому справи з притягнення до кримінальної відповідальності народних депутатів не отримують логічного завершення.

Про це заявив на брифінгу у Верховній Раді народний депутат від «Батьківщини» Ігор Луценко, коментуючи подання ГПУ про притягнення до відповідальності Дмитра Колєснікова та Олександра  Вілкула.

За підрахунками Луценка, кількість депутатів, по яких парламент дав згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, скоро перевершить десяток, але жодних наслідків досі немає.

«Генпрокуратура матиме ціле двозначне число депутатів, яких вона зможе вже зараз притягнути до кримінальної відповідальності. Проте за всі попередні роки ми так і не побачили жодного прогресу  у цих справах», – зауважив він.

Так, у грудні 2016 року, Рада дозволила притягнути до відповідальності Вадима Новінського, нагадав депутат від «Батьківщини».

«Що сталося далі? Два роки ця людина гуляє на волі та не відчуває проблем з фінансами, адже він – бізнес-партнер одного з найбільш олігархів України. Тож зрештою з усіма цими поданнями, які так обговорюються в парламенті,  відбуваються певні домовленості: між правлячою коаліцією та Опозиційним блоком», – сказав Луценко, наголосивши, що БПП, «Народний фронт» та Опоблок разом голосували за «особливий статус» Донбасу.

На його переконання, справи депутатів  – це «фейк, це нуль роботи Генпрокуратури, повний розвал справ Майдану, справ найбільших топ-корупціонерів часів Януковича».

«Злочинність почувається в країні безкарною», – додав Ігор Луценко.

Політик висловив переконання, що для доведення до кінця гучних розслідувань у нинішньої влади просто не вистачає політичної волі, і запевнив, що в нової влади її вистачить.

«Залишилось лише декілька місяців. Ми змінимо керівництво правоохоронних органів, і я впевнений, що навіть тих повноважень, що є , новим керівникам вистачить, аби притягнути до відповідальності усіх винних у корупції і крадіжках народного майна», – підсумував Ігор Луценко.

Календар новин

Останні новини

Фото дня

Відео дня

Пряма мова