Черкаська «Батьківщина» виступає проти прокурорського свавілля

Партійці Черкас взяли участь в акції протесту проти прокурорської свавілля у регіоні.

Як повідомляє прес-служба обласної парторганізації, 8 жовтня представники «Батьківщини» разом із активістами інших політсил та небайдужими громадянам вийшли до Черкаської обласної прокуратури, щоб висловити протест проти корупції та беззаконня в ній.

Під час виступу депутат Черкаської облради від «Батьківщини» Михайло Мушієк наголосив: замість того, щоб розслідувати резонансні справи на кшталт фальшування виборів, вбивства та нападів на депутатів, проведення незаконних зборів із відкликання депутатів, прокурори займаються кримінальним переслідуванням активістів та опозиційних політиків, зокрема міського голови Черкас, керівника обласного партосередку ВО «Батьківщина» Анатолія Бондаренка.

Учасники акції назвали багато прикладів прокурорського свавілля.

«Зараз порушені кримінальні справи майже проти всіх активістів Черкас і Черкаської області. Після Революції Гідності ми пішли на фронт відстоювати свою Батьківщину, а тут, у тилу, отримали посіпак, які засіли в прокурорських кріслах, і ми їх не можемо викорчувати», – заявив представник «Батьківщини» Геннадій Шевченко.

Учасники акції скандували «Ганьба» та викликали прокурора Черкаської області вийти до мітингувальників і дати пояснення. Однак діалог не відбувся.

Черкасці озвучили вимоги до прокурора: припинити переслідування міського голови, розблокувати бюджет, забезпечити повнокровне функціонування міста, а також припинити «кришувати» рейдерські захоплення земель у регіоні та інші незаконні дії.

За рішенням мітингувальників, депутати Черкаської облради ініціюватимуть звернення самоврядного органу до керівництва країни з вимогою звільнити прокурора області Сергія Овчаренка із займаної посади. Таку резолюцію учасники мітингу підтримали одноголосно.

Календар новин

Останні новини

Фото дня

Відео дня

Пряма мова