Волинські «батьківщинівці» пропонують законодавчі зміни, які врятують торфодобувну галузь України

Депутат фракції «Батьківщина» у Волинській облраді Людмила Кирда та депутати Маневицької районної ради від цієї політичної сили підготували зніми до Земельного кодексу України, які забезпечать розвиток торфодобувної галузі.

 

Свої пропозиції вони надіслали народному депутатові, члену фракції «Батьківщина» Іванові Крульку, який опікується Волинською областю.

Про це повідомляє прес-служба обласної партійної організації.

«Для ефективної роботи торф’яників необхідно відводити нові земельні ділянки, тобто розвивати сировинну базу. Нинішня законодавча база настільки складна й неоднозначна, що отримати дозвіл на розробку нових родовищ ДП «Волиньторф» не може вже три роки. Тож ми просимо парламентаріїв внести зміни до Земельного кодексу, аби створити сприятливі умови для підприємств, які працюють у цій галузі», – наголосила «батьківщинівка» Людмила Кирда.

Довідково. На території Маневицького району працює Державне підприємство «Волиньторф», до складу якого входять два торфобрикетних заводи загальною проектною потужністю 130 тис. тонн торфобрикетів на рік. Підприємство є найпотужнішим виробником торф’яних брикетів в Україні.

Календар новин

Останні новини

Фото дня

Відео дня

Пряма мова