Маріуполь протестував проти російських товарів у супермаркетах

У Маріуполі активісти «Батьківщини молодої», члени патріотичної організації «Ukrainian Patriots» та небайдужі містяни провели спільну акцію «Не купуй російське». Незважаючи на непогоду, в заході взяло участь чимало молодих маріупольців.

Про це повідомляє прес-служба Донецької обласної парторганізації ВО «Батьківщина».

Учасники пікету завітали з перевірками до чотирьох супермаркетів. На полицях магазину «Ласкаво» активісти виявили тільки дві позиції російських товарів – уся інша продукція мала українське або європейське походження.

У супермаркетах «Велика кишеня», «Обжора» та «Щирий кум» було значно більше російських товарів. Представники адміністрацій пояснювали це тим, що продукція залишилася ще з позаминулого року. Проте патріоти не вірили надуманим аргументам.

У ході рейду активісти зіткнулися з грубістю охорони, яка не хотіла пускати їх у супермаркети. Менеджери відмовлялися коментувати присутність на полицях великої кількості товарів російського виробництва. Однак загалом, стверджують у «Батьківщині молодій», акція пройшла успішно – вона викликала позитивні відгуки відвідувачів магазинів.

«Нас обурює, що в супермаркетах досі продають російські товари, що наші гроші йдуть до агресора, а власники торгових мереж співпрацюють з країною-агресором. Ми розуміємо, що одна акція не змінить ситуації, тому незабаром плануємо провести аналогічний рейд супермаркетами міста», – сказав голова Маріупольської організації «Батьківщина молода» Олександр Ніколенко.

Календар новин

Останні новини

Фото дня

Відео дня

Пряма мова